Všechny audioslužby na jednom místě. Český rozhlas spustil audioportál mujRozhlas

5. prosinec 2019

Ve středu 4. prosince byl oficiálně spuštěn nový audioportál Českého rozhlasu – mujRozhlas. Pokud tedy rádi posloucháte Plus a chcete mít přehled o všech pořadech, podívejte se na web nebo si stáhnetě stejnojmennou aplikaci. O tom, na co se můžete těšit, mluvil ve vysílání ředitel Nových médií Jiří Malina.

„Jednoduše řečeno je to místo, kde posluchač najde veškeré audioslužby Českého rozhlasu na jednom místě. A to jak živé vysílání, archiv, tak třeba i nové podcastové série,“ vysvětluje Malina.

Kromě dnes už zavedeného podcastu Vinohradská 12 se posluchači mohou těšit i na další série. Zároveň tu najdete živé vysílání Plusu i oblíbené pořady, jako je Pro a proti, Osobnost Plus nebo Interview Plus.

Cíle projektu

„Teď hlavně kontrolujeme stabilitu portálu, začínáme už nicméně také analyzovat první data,“ říká Malina. Z dlouhodobého hlediska je prý cílem projektu nejen zvyšovat tzv. on-demand poslechovost (tedy zpětný poslech pořadů), ale i budovat posluchačskou komunitu.

Chceme, aby si posluchači dál budovali vztah k Českému rozhlasu.
Jiří Malina

V rámci prostředí webových stránek a mobilní aplikace je záměrem do budoucna nabídnout také personalizované doporučování obsahu na základě konzumace jednotlivých uživatelů, a také třeba přepis audia do textu. 

autoři: Jan Bumba , marz

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.