Vrah mladé dívky nalezené v lese u Protivína spáchal ve věznici sebevraždu

13. září 2021 15:57

Policisté uzavřeli případ vraždy mladé dívky nalezené u ohořelého auta nedaleko Protivína na Písecku. Na tiskové konferenci oznámili, že vrah spáchal sebevraždu v českobudějovické vazební věznici. Vražda, následné dopadení pachatele a jeho smrt se odehrály během posledních osmi dní.

Vrah a oběť byli sousedé v bytovém domě v Českých Budějovicích. V neděli 5. září mezi nimi na chodbě domu došlo k blíže nespecifikovanému konfliktu, po kterém útočník ženu zvlášť trýznivým způsobem zabil ve svém bytě.

Ostatky odvezl autem zavražděné do lesa nedaleko Protivína na Písecku. Protože ale v lese zapadl a nemohl jet dál, vozidlo zapálil a z místa odešel pěšky.

Vozidlo, ve kterém pachatel odvezl ostatky oběti

Policisté a hasiči přivolaní k požáru po ohledání místa nalezli ostatky jednadvacetileté ženy a na místě zajistili několik klíčových stop. Prakticky ihned se rozjela rozsáhlá pátrací akce, do které se kromě pořádkových jednotek zapojili i psovodi nebo policejní vrtulník.

Podle vrchní vyšetřovatelky Renáty Mikové se oběť s útočníkem vůbec neznali a pravděpodobně se nikdy před vraždou ani nepotkali.

Motiv vraha kriminalisté také neznají. K popisu jeho osoby pouze uvedli, že šlo o sedmadvacetiletého muže, který v minulosti nebyl trestaný, byl zaměstnaný a žil sám. Byl závislý na počítačových hrách a filmech a žil ve svém vlastním virtuálním světě. Policisté se podle svých slov s podobným případem ještě nikdy nesetkali.

Jaká stopa byla v celém případu klíčová, kriminalisté odmítli sdělit. Policie během pátrání žádala o pomoc i veřejnost, šlo hlavně o poskytnutí záběrů z palubních kamer aut. Podle Renáty Mikové ale tato svědectví nebyla pro vyšetřování podstatná.

Vraha se podařilo dopadnout pouhých 96 hodin po činu. Policisté ho zadrželi v Českých Budějovicích, následně zahájili výslech, během kterého se k vraždě plně doznal.

Písecký okresní soud pak muže poslal do vazební věznice v Českých Budějovicích, ve které útočník spáchal sebevraždu. Jeho úmrtím ve věznici se momentálně zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Vzhledem k charakteru této vraždy a s ohledem na pozůstalé kriminalisté nebudou sdělovat další podrobnosti.

Spustit audio

Související