Vorařský den, pivní košt, pouť i dožínky zpestří vystoupení dechových kapel

9. září 2021

O nadcházejícím víkendu se bude konat celá řada venkovních akcí s dechovkou. Například Lišovské slavnosti začnou v sobotu v 15 hodin a po vystoupení místních žáků zahraje oblíbená jihočeská dechovka Budvarka.

Třeboňská 12 zavítá tuto sobotu, tedy 11. září, do Litvínovic a na 11. ročníku „Lajtnovického pivního koštu“ začne vyhrávat už v půl jedné.

Zámek Ohrada ve spolupráci se spolkem Vltavan v Purkarci uspořádá 11. září od 11 hodin Vorařský den. V bohatém programu, který je zaměřen na zapomenutá a zanikající řemesla, vystoupí v 15 hodin Pošumavská dudácká muzika a zahrají i harmonikáři.

Milovníci folkloru mohou zavítat v sobotu do Doudleb na tradiční Doudlebské dožínky, kam zve národopisný soubor Doudleban. Krojovaný průvod projde obcí ve 13 hodin. Po předání dožínkového věnce se vystřídají folklorní soubory Doudleban, Doudlebánek, Soumrak, Radost, Furiant, Libíňáček a MDŽ muzika. Od 17 hodin bude k dobré náladě a k tanci vyhrávat nová mladá dechovka Chmelovanka.

Čtěte také

Babouci nebudou v nejbližších dnech vůbec doma. V pátek vystoupí od 19 hodin v Poděbradech, v sobotu pojedou nejprve do Horní Plané na Septembeer fest, zde zahrají od 10 do 14 hodin, a pak se přesunou do Dolního Dvořiště na místní slavnosti a budou zde účinkovat od půl páté. V neděli pojedou na pouť do obce Kluky u Písku, zde se začne už ve 13 hodin.

Nedělní Táborská setkání zahájí dopoledním koncertem Keramička. Přijďte na táborské náměstí Mikuláše z Husi, koncert začne už v 10 hodin.

Pozvánky na akce s dechovkami doplněné hudbou i vzpomínku na skladatele Jožku Konečného si poslechněte v pořadu Dechovkovinky.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.