Volejbalistům Jihostroje začíná sezona. Chtějí se popáté v řadě dostat do finále extraligy

21. říjen 2015

Už ve čtvrtek otevřou volejbalisté nový ročník extraligy. A hned příští pondělí se Jihočeši poprvé představí svým fanouškům. Zápas legend Jihostroje České Budějovice se odehraje v pondělí 26. října od 18 hodin. K vidění budou Jeslínek, Popelka, Šotola a mnozí další.

To už budou mít volejbalisté Jihostroje za sebou první mistrovské utkání, ke kterému nastoupí ve čtvrtek 22. října v Benátkách nad Jizerou. Podle prezidenta klubu Jana Diviše má tým vysoké ambice.

„Chceme vyhrávat, děláme pro to všechno. Myslím, že tento tým je složený z tolika kvalitních hráčů, že by mělo všechno směřovat k reálné možnosti vyhrát titul,“ říká.

Trenér Jan Svoboda nechce mužstvo srovnávat s předchozími ročníky. „Doufám, že tým zraje. Jedna velká novinka bude diagonální hráč, vkládáme do Daniela velké naděje. Druhý důležitý post je Kristián Červinka jako záloha nebo jako druhý nahrávač,“ komentuje.

„Cíl dostat se do finále by měl být v našich silách, ale nebude to vůbec jednoduché. Nám se za poslední čtyři roky podařilo vždy do finále dostat, dvakrát jsme z toho vytěžili titul. Takže já bych byl rád, kdybychom se do finále dostali popáté v řadě,“ dodává Jan Diviš.

autor: kaj
Spustit audio