Volejbalisté se nesmí vrátit z dovolené s kily navíc, dostali by pokutu

11. červenec 2018 11:20

Slováka nahradí Španěl, Poláka zase Bulhar. Volejbalisté českobudějovického Jihostroje už mají jasno, s jakým kádrem vkročí do nové sezony. Nyní si ale ještě užívají letní přestávku.

Od volejbalu si potřebují odpočinout nejen hráči, ale také členové realizačního týmu. Samozřejmě to platí i o trenérovi René Dvořákovi. „Dovolenou jsem začal až ke konci června. Do té doby jsme řešili hráče, příští sezónu, bylo to složitější ohledně sportovní haly, do poslední chvíle jsme nevěděli, jak se to vyvine,“ prozradil.

Jihostroj s největší pravděpodobností zůstane ve sportovní hale, která asi žádnou stavební změnou nebo úpravou neprojde. „Trošku víme, kam se to ubírá, a musíme řešit termíny v této hale, takže ještě jeden až týdny budu pracovat,“ dodal René Dvořák.

Na pár dní už si ale odpočinul ve francouzském Nice. „Dvanáct dní jsem se snažil vypnout od volejbalu. Za celou sezónu ho máme dost, i po skončení části se volejbalem zabývám, takže je toho hodně,“ řekl.

Hodně toho budou mít také volejbalisté, hned jak naskočí zpátky do práce. Čeká je náročný trénink. René Dvořák se neobává, že by někdo dorazil po dovolené s váhovým přírůstkem. „Hráči dostali individuální plány na prázdniny. Byli zvážení před odchodem, budou zvážení při příchodu, takže si troufám říct, že si nikdo nedovolí překročit meze. Hrozí určité pokuty a hráči moc dobře ví, že musí přijít připraveni,“ komentoval.

Do týmu se okamžitě v úvodu přípravy zapojí také dvě zahraniční posily. „Bude to španělský nahrávač a bulharský smečař. Pravděpodobně začátkem srpna, kdy začneme, by tu měly být obě posily připravené,“ doplnil René Dvořák.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související