Volejbalisté Českých Budějovic prožívají nejhorší vstup do sezony od roku 1993

13. říjen 2022 08:29

Volejbalisté českobudějovického Jihostroje odehráli tři zápasy v halách soupeřů, dva v extralize, jeden v Superpoháru. Všechny tři prohráli 0:3. Podle statistik je to nejhorší vstup týmu do sezony od roku 1993. O rok později vybojovali Jihočeši v nejvyšší soutěži nejprve páté místo a pak až do současnosti deset mistrovských titulů.

Tři prohry ze tří zápasů v halách soupeřů v úvodu sezony, to fanoušci nepamatují. „Určitě je to o tom, že mladší hráči v domácím prostředí, kde trénují, podávají maxima a v cizí hale neoplývají takovou sebedůvěrou a možná jim to trochu vadí,“ uvažuje trenér René Dvořák.

České Budějovice prohrály ve Svitavách v Superpoháru s Karlovarskem 0:3, v Praze v aréně Lvů také 0:3 a v kladenské hale opět 0:3.

Jihostroj v úvodu sezony trápí zranění klíčových hráčů. Libero Kryštof se po operaci kolena poprvé vrátil do sestavy v Kladně, argentinský nahrávač Giraudo zůstává s poraněnou achilovkou na marodce. „Uvidíme, jestli bude stačit ještě týden, všechno je v rukách doktorů. On se musí perfektně doléčit, jinak by se zranění mohlo obnovovat, což určitě nechceme,“ dodává trenér.

Reprezentačního blokaře Olivera Sedláčka zase zastavila bolavá záda. „Tam je to složitější, má vyhřezlou plotýnku. Uvidíme, jak rychle bude schopen se z toho cvičením a další léčbou dostat,“ říká René Dvořák.

Protože argentinský nahrávač rehabilituje, leží veškerá tíha zodpovědnosti na důležitém postu na Ondřeji Piskáčkovi, který se teď prakticky stal nestřídatelným a nenahraditelným hráčem. „Samozřejmě je za mnou takový vykřičník, že musím být víc zodpovědný a nesmím vymýšlet složité akce, aby se něco nepokazilo. Je tam takový zdvižený prst, když nemohu střídat,“ potvrzuje.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související