Volejbalista Miguel de Amo bude dál hrát za Jihostroj, kvůli koronaviru zatím zůstává ve Španělsku

29. duben 2020 18:44

Nejlepším nahrávačem české volejbalové extraligy byl už podruhé za sebou Španěl, tentokrát Miguel de Amo. Ten je aktuálně kvůli pandemii koronaviru doma v Malaze. Na dálku ale vyjednal prodloužení smlouvy s českobudějovickým Jihostrojem.

Jeho přednostmi na volejbalovém kurtu jsou rychlost, přesnost a také sportovně zdravá drzost. O sezoně, která předčasně skončila, říká, že byla podobná té předchozí, ve které Jihočeši vybojovali titul.

„V extralize jsme v základní části měli znovu v některých zápasech problémy, i tak jsme ale tahle utkání dokázali vyhrát. A to bylo stejné v této sezoně. Náš výkon šel hodně nahoru. Zvítězili jsme ve Final Four Českého poháru, tam se projevilo, že náš tým je hodně soutěživý. Byli jsme silní mentálně i fyzicky, proto jsme pohár vyhráli,“ popisuje.

Po finálovém turnaji v Kutné Hoře hráli úřadující mistři možná nejlepší volejbal v celé sezoně. A v tu chvíli zaútočil nový typ koronaviru a soutěže se zastavily. „Byli jsme před play off ve velmi dobré situaci. V tabulce jsme byli druzí, sice bychom ve finále možná neměli výhodu domácího prostředí, ale viditelně jsme se každý den zlepšovali,“ myslí si Miguel de Amo.

Čtěte také

Charismatický volejbalový nahrávač žije v Malaze, kde je stejně jako na celém světě aktuálně sport až na druhé koleji. „Tady je velmi těžká situace. Nikdo nesmí opouštět domov, vycházet můžeme do obchodu, do lékárny, nikam jinam. Maximálně můžeme se psem chodit okolo domu. Opatření jsou velmi přísná, všichni se je snaží dodržovat,“ připomíná.

Španělé by se vůbec neměli na veřejnosti objevovat bez ochranných pomůcek, ale podle profesionálního volejbalisty byl velký problém v lékárnách. „Najednou byly ochranné pomůcky až třikrát dražší. Co dříve stálo pět, bylo najednou k dostání za patnáct i dvacet euro. Vláda dělá důsledné kontroly, musíme masky a rukavice nosit všude,“ dodává.

S vedením volejbalového týmu Jihostroj České Budějovice vyjednal Miguel Angel de Amo v tomto období na dálku prodloužení kontraktu o dva roky.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související