Vleky stojí, lyžařské areály jsou kvůli vládnímu nařízení zavřené. To ale lidem nebrání v tom, aby si udělali výlet za sněhem

10. leden 2021 18:12

Lyžaře láká do hor nový sníh a neodrazují je ani uzavřené skiareály. Platí to i o zimním středisku na Lipně, kde je na zasněženém svahu denně plno. Lyžaře tam vystřídaly hlavně rodiny s dětmi na saních nebo bobech. A nebo také snowbordisté. Ti všichni si ale musí 1200 metrů dlouhý kopec vyšlapat po svých. 

Ski areál návštěvníkům vstup na sjezdovky nezakazuje. Podle mluvčí Olgy Kneiflové jim chce alespoň tímto způsobem poskytnout prostor pro sportování:

„Pro nás je to smutné, my se samozřejmě snažíme dělat alespoň něco pro všechny, kdo mají rádi sport a rádi se hýbou v přírodě, takže platí to, že jsme vyřízli běžkařské tratě. Pořád jsou tady dvě, jedna má tři a půl kilometru, druhá pět a půl. Je možno na ně nastoupit i tady na centrálním parkovišti.“

Podle rozhodnutí vlády jsou skiareály uzavřené až do 22. ledna, pro ekonomiku areálu to znamená každodenní obrovské ztráty.

Celou reportáž Jana Kopřivy si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio