Většina hudebníků si užívá první letošní veřejné hraní, přijďte je podpořit a zazpívat si s nimi

17. červen 2021

V Dechovkovinkách vás pozveme na nejbližší veřejná vystoupení předních kapel. Oslavíme také třicátiny klarinetisty Jiřího Míky a připomeneme kapelníka Jana Vlacha, který by se v těchto dnech dožil 85 let.

Nastávají teplé, momentálně až horké letní dny a na redakčním stole přibývá díky příznivé zdravotní situaci pozvánek na veřejná vystoupení předních dechových kapel.

Třicátiny oslavil 15. června klarinetista Černovické dechovky Jiří Míka, knihovník pražské Akademie věd, jinak obyvatel Chválkova, který si vždycky o víkendu najde čas, aby si mohl s Černovickou dechovkou zahrát. Tuto omlazenou partu už brzy uslyšíte živě, kapelník Jaroslav Řeháček se – jako všichni muzikanti – na letní sezónu velice těší.

Pokud se v neděli 20. června vypravíte na jižní Moravu do Milotic, pak vás v zámeckém parku čeká přehlídka dechových hudeb Zbořilovy Milotice 2021. Od 16 hodin se zde vystřídají čtyři přední kapely: Túfaranka, Žadovjáci, slovenská Drietomanka a Mistříňanka.

Obec Jílovice vás zve na XVIII. ročník festivalu dechových hudeb. Uskuteční se v sobotu 19. června na kuželně v Jílovicích od 13 hodin a zahrají zde Kramolínka, Šumavská osmička, Jižani, Jihočeská Podhoranka a Petříkovská muzika. Pro většinu hudebníků to bude letošní první veřejné hraní, tak je přijďte podpořit a zazpívat si s nimi.

Letní sezónu rozjíždějí i Babouci, kteří vás rádi uvidí na svém vystoupení v letním kině Háječek v Českých Budějovicích. Nejstarší jihočeská dechovka zde zahraje a zazpívá v sobotu odpoledne od půl čtvrté do půl sedmé. Když už zveme do háječku, nelze nepoužít historickou nahrávku valčíku Šli jsme do háječku z roku 1970.

V poslední pozvánce vás kapela Sedlčanka zve na svůj nedělní koncert, který se bude konat v Sedlčanech v areálu U chovatelů od 14 do 16 hodin.

Poslechněte si Dechovkovinky online. V pořadu zahrají Telčská dechovka, Mistříňanka, Černovická dechovka, Podhoranka, Babouci a Vlachovka.

U poslechu na rozhlasových frekvencích ve čtvrtek v půl sedmé večer a na webu kdykoliv, vás rád uvítá Zdeněk Voráč.

Spustit audio