Veteránskou rallye Křivonoska ozdobí vozy Aero. Značka letos slaví 100 let

9. květen 2019 10:55

Historické automobily a motocykly odstartují v sobotu 11. května z kempu nedaleko Hluboké nad Vltavou. Začne už 49. ročník mezinárodní soutěže Rallye Křivonoska.

Téměř tři stovky veteránů se vydají na 40 kilometrů dlouhou trať první etapy vedoucí přes Čejkovice, Dubné, Křemži, Třísov a Srnín do Českého Krumlova. První vozidla vyjedou v 10:30.

Na trať veteránské rallye Křivonoska vyjel i motocykl z roku 1901. U startu byl Český rozhlas

Historické vozy opět vyjely na cestu krajem z Křivonosky. Českobudějovičtí hasiči dorazili se svou Pragou

Téměř sto kilometrů zdolávala historická vozidla v sobotu 7. května v jižních Čechách. Uskutečnil se již 46. ročník Veteran Rallye Křivonoska. Na start se postavilo přes 270 automobilů a motocyklů vyrobených mezi lety 1901 a 1945. Z místa vysílal živě Český rozhlas České Budějovice.

V Českém Krumlově budou vozidla vystavena na parkovišti Pod poštou. Ve 14 hodin pak odstartují z náměstí Svornosti do druhé etapy dlouhé 50 kilometrů. Ta soutěžící zavede přes Chvalšiny a Brloh do Holašovic. Poté se přes Jankov, Dubné a Čejkovice vrátí do cíle soutěže na náměstí v Hluboké nad Vltavou.

Při příležitosti 100 let od založení továrny letadel Aero je letos vypsána samostatná kategorie pro automobily značky. Diváci uvidí 21 vozů Aero vyrobených v letech 1929 až 1939, které si získaly oblibu pro svou jednoduchost, kvalitu a vysokou spolehlivost.

Rallye Křivonoska pořádá Veteran car club českobudějovického AMK. 

autor: Petr Šimek
Spustit audio

Související