Velezdravé Kuchařské čarování s kysaným zelím
Skvělým posilněním pro zimní období je kysané zelí, to věděli už naši předci. Jak s ním naložit v kuchyni a s čím ho kombinovat na talíři? Velezdravou inspiraci ve svém Kuchařském čarování nabízí kulinář Petr Stupka.
Související
-
Zimní saláty našich předků
V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.
-
Keltský zelný koláč a alsaské plněné zelí
Kapky Jupiterova potu. Tak Římané nazývali zelí a měli ho za všelék. Také současné výzkumy prokazují velmi pozitivní účinky zelí. Zkuste z něj tedy připravit chutné pokrmy.
-
Zelný salát kimchi
Korejské kimchi je legendární. Je bohaté na probiotické bakterie, které podporují imunitní systém a trávení, zvyšují využití živin z jídla a mají další pozitivní účinky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.