Vedení volejbalového Jihostroje odvolalo trenéra. René Dvořák tak končí na začátku své sedmé sezony u budějovického týmu

18. říjen 2022 14:17

Jihostroj České Budějovice po nevydařených výkonech v úvodu sezony odvolal trenéra. Volejbalisty už nevede René Dvořák, nahradil ho Vojtěch Zach. Jak potvrdil prezident klubu Jan Diviš, končí i druhý trenér Radek Mach.

René Dvořák, který tak nedokončí svou sedmou sezonu v jihočeském klubu, se k nečekanému odvolání vyjádřit nechtěl. Jako trenér za šest sezon vybojoval s českobudějovickými volejbalisty dva mistrovské tituly a třikrát vyhrál Český pohár.

Vedení klubu ale bylo nespokojené se startem letošní sezony. „Tým zatím nedokázal ze sebe vydat, co v něm potenciálně je. Vypadá to, že ani nefunguje vnitřní vazba mezi trenéry a týmem jako takovým, takže věřím, že změna to nakopne do lepších pozic,“ vysvětlil prezident klubu Jan Diviš.

Čtěte také

Ve středu večer v Karlových Varech už Jihostroj povede dosavadní šéftrenér mládeže Vojtěch Zach. Podle něj dokonce na žádost hráčů dochází okamžitě k úpravě tréninků. „S tím, co požadovali, se nedá než souhlasit, akorát si to udělám po svém. Cvičení budou asi jiná, než má René Dvořák, ale to je přirozené, každý trenér má osobitý styl,“ říká.

Věří, že projev Jihostroje bude už v nejbližším zápase jiný. „Jestli hráči ke mně a vůbec sami k sobě byli upřímní, tak prostě jiný být musí, ale to se právě ukáže. Pro mě to bude také test toho, jak hráči přemýšlí, protože jejich vzkaz ze šatny byl poměrně silný. Jestli je pravdivý, ve středu uvidíme jiný manšaft,“ dodává Vojtěch Zach.

Nového trenéra angažoval prezident klubu právě proto, aby zdvihl bojovnost týmu. Nečeká výsledkové zázraky, ale chce vidět emotivní výkon. „Vojta by měl přinést jiný přístup. Utkání jsou odrazem kvality přístupu na tréninku a ten se musí radikálně změnit. Myslím, že Vojta je dost náročný na to, aby hráče k tomu donutil, a budeme případně řešit i ty, kteří se nepřizpůsobí novému požadavku. Jsem připravený do toho vstoupit,“ komentuje Jan Diviš, který na post hrajícího asistenta trenéra s okamžitou platností jmenoval libero Martina Kryštofa.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související