Vedení hokejového Motoru odvolalo trenéra. Jedním z problémů kabiny je skleslost, říká manažer

2. leden 2023

Hokejisté Motoru České Budějovice mají za sebou opravdu zvláštní rok 2022. Jihočeši v něm vybojovali nečekaný bronz. Před několika dny ale špatné výsledky klubu vyústily k odvolání trenéra.

Generální manažer Stanislav Bednařík přesto zapíše rok 2022 do kroniky klubu výrazným písmem. „Bronzovým písmem a sníme o tom, že tam jednoho dne zapíšeme i něco tím zlatým,“ usmívá se.

Den po Štědrém dni ale v Motoru České Budějovice skončil hlavní trenér Jaroslav Modrý. „Vývoj byl prostě takový. Nebudu zakrývat, že v průběhu podzimu jsme o odvolání hlavního trenéra několikrát uvažovali. Poslední dvě utkání před Vánoci se příliš nepovedla, další den jsme se rozhodli, že nejspíš trenéra odvoláme, ale udělali jsme to, až když jsme měli další varianty, takže to vyšlo na 25. prosince,“ vypráví Stanislav Bednařík.

Spokojen nebyl s nízkým ziskem bodů ani herním projevem týmu. „To něco málo, co nás v minulé sezoně dělalo připravenějšími, překlápělo vyrovnané zápasy na naši stranu, teď chybělo. Možná to bude jenom pověstný impuls, který tým potřebuje k tomu, aby výsledky byly lepší,“ říká.

U hokejového Motoru jsou teď tři trenéři – Čermák, Fousek a Novotný. Právě v osobě mistra světa z roku 2010 Jiřího Novotného vidí Stanislav Bednařík vzpruhu. „Po podzimu, který nebyl fajn, je jedním z problémů kabiny skleslost a Jirka je člověk, který této ne úplně dobré atmosféře může pomoci,“ myslí si.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.