Ve stylu rockabilly s černou komedií Bourák začal Slavonice Fest

5. srpen 2021 07:53

Ženy v šatech princessového střihu s nabíranou sukní, muži v kožených bundách s načesanými vlasy. Zahájení filmového a hudebního festivalu Slavonice Fest se neslo ve stylu rockabilly. Režisér Ondřej Trojan na úvod promítl svou černou komedii Bourák.

I když se zahájení festivalu tentokrát kvůli dešti odehrávalo v kulturním domě a ne v letním kině na náměstí, divákům to vůbec nevadilo. „Bylo to nádherný, opravdu jsme si to moc užili,“ chválil jeden z návštěvníků.

„Film byl tak bláznivý, že jsme z toho celé rozjuchané a nevím, co s tou energií uděláme,“ komentovaly s úsměvem dvě divačky.

Na festival do Slavonic se lidé rádi a opakovaně vracejí. „My jsme tady byli na úplně všechny festivaly, osmkrát. Žena to tenkrát našla a úplně poprvé jsme tady byli, když tu nebyl skoro nikdo, takže perfektní,“ řekl návštěvník z Chlumce nad Cidlinou.

Hlavním lákadlem pro něj je atmosféra festivalu. „Ta je opravdu skvělá. Celý rok makáme, abychom sem mohli na pět dní zajet,“ dodal.

Z pozitivního naladění lidí a z toho, že se diváci opět do Slavonic vrátili, se upřímně radoval i prezident festivalu Ondřej Trojan. „Ze mě spadl obrovský šutr, obrovská tíha pochybností, jak to bude fungovat a jestli přijdou lidi. S přípravou jsme začali pozdě, ale máme to dobře připravené a teď mám hrozně hezký pocit z toho plného kina,“ popsal.

Zahajovací večírek v rockabilly stylu ve Slavonicích jen odstartoval čtyřdenní maraton filmových projekcí, besed a koncertů.

Spustit audio

Související