Ve dvorské ZOO zahájí prázdniny s Českým rozhlasem Hradec Králové!

29. červen 2013

Na sobotu 29. června 2013 připravili v Zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem ve spolupráci s Českým rozhlasem Hradec Králové bohatý a zajímavý program.

V 11:30 se uskuteční vernisáž fotografické výstavy Rostislava Stacha a Václava Šilhy s názvem "Divočina v obrazech".

Divočina v obrazech - výstava v ZOO Dvůr Králové nad Labem

V pravé poledne budou následovat křtiny mláděte žirafy, kmotrou bude spisovatelka a novinářka Bára Nesvatbová.

A ve 13 hodin pak bude zahájena beseda, kterou Český rozhlas Hradec Králové odvysílá v přímém přenosu od Ostrova Lemurů.

Besedy se zúčastní ředitel ZOO Dvůr Králové nad Labem MVDr. Přemysl Rabas, tisková mluvčí ZOO Dvůr Králové nad Labem Jana Myslivečková, spisovatelka a novinářka Bára Nesvatbová a také oba fotografové - Rostislav Stach a Václav Šilha.

V průběhu celého odpoledne bude představen Týden Africké kuchyně. Budete moci také ochutnat!

Týden originální Africké kuchyně v ZOO Dvůr Králové od 29. 6. do 5. 7. 2013. Ochutnat pravá africká jídla a dokonce se je i naučit vařit, budou moci návštěvníci ZOO na třech místech!

ZOO Dvůr Králové patří k nejznámějším a nejkrásnějším zoologickým zahradám u nás. Nachází se v malebném podhůří Krkonoš a její různorodý terén dotváří atmosféru divoké přírody.

Domov tu získalo téměř dva a půl tisíce živočichů, kteří mají svůj původ v dalekých zemích a na mnoha kontinentech světa. Najdete zde největší kolekci afrických zvířat v Evropě.


Zvětšit mapu
autor: JMys
Spustit audio