Václav Prospal teď vede reprezentaci a už se chystá na sezónu s Motorem

17. květen 2018 13:15

Zatímco česká hokejová reprezentace bojuje na mistrovství světa v Kodani, Motor České Budějovice trénuje a chystá se na novou sezonu. Na obou trenérských lavičkách stojí Václav Prospal – na reprezentační jako asistent, na jihočeské jako hlavní kouč.

Prakticky v neustálém kontaktu je Václav Prospal s Alešem Totterem, kterého si vybral jako asistenta pro vedení budějovického Motoru.

„Komunikujeme, ale teď to mají na starosti kondiční trenéři. Už jsem nějaké tréninky viděl a myslím, že hráči budou dobře připraveni. Tým musíme vybrat, bude tady širší kádr na ledě. Chceme v létě poznat úsilí hráčů, co jsou schopni tomu obětovat,“ popisuje strategii trenérského páru Aleš Totter.

Hlavním tématem rozhovorů je vždy hokej, to potvrzuje i Václav Prospal. „Vždycky, proto jsem si Aleše vybral. On hokej miluje, dělá to s láskou, s nadšením a srdcem, proto se mnou v Budějovicích bude. Je to jeden z mála lidí, kterým můžu na sto procent důvěřovat,“ říká.

Hokejový mistr světa Filip Novák po dvou sezonách končí v Motoru

Filip Novák hrál v dresu Motoru jen dvě sezóny. Obě ale skončily pro klub neúspěchem. Nyní má obránce jasno v tom, že v první lize už působit nechce

Hokejový obránce Filip Novák slaví 7. května 36. narozeniny. Ve své bohaté sportovní kariéře si vyzkoušel atmosféru NHL, s Dynamem Moskva dvakrát vyhrál KHL a nad hlavu v roce 2010 zdvihl pohár pro mistry světa.

Václav Prospal má o mnoha věcech naprosto jasnou představu, ale také často o svých podnětech, nápadech a bleskových myšlenkách diskutuje. Aleš Totter je na roli jakési hokejové vrby připravený. „V půl dvanácté v noci nebo šest ráno, u něj to nerozhoduje, u mě také ne. Už jsme se domlouvali na léto, jak se tady vždycky ráno sejdeme,“ dodává.

Václav Prospal zatím nemůže odpovídat na dotazy fanoušků, jakou definitivní a konkrétní podobu bude mít tým Motoru pro příští sezonu. „Tým se bude měnit i během sezóny. Nebudeme přestávat hledat hráče, kteří mohou být posilami a mohou nám pomoci být lepším týmem,“ uzavírá Václav Prospal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související