Václav a Jan Neckářovi se skupinou Bacily natočili vánoční rozhlasovou nahrávku v Českých Budějovicích

19. září 2018

Před týdnem, ve středu 12. září jsme v našem nahrávacím studiovém sále načali podzimní sérii živých koncertních nahrávek. A začali jsme i za účasti diváků skutečnými legendami. Vystoupil zde totiž Václav Neckář se svým bratrem Janem a skupinou Bacily.

Tentokrát se do paměti našich studiových počítačů na adresu U Tří lvů 1 v Českých Budějovicích zapisují tóny skutečných hudebních českých legend – bratři Václav a Jan Neckářovi.

„Přijeli jsme s Bacily, takže doufám, že nakazíme posluchače nejen v Českých Budějovicích, ale také v širokém okolí. Naučili jsme se písničky, které se hodí na Vánoce. Zahrajeme nejen osvědčené hity, ale i balady, které někteří mladší ani neznají,“ říká Jan Neckář.

„Například písničky Mezi svými a Dárky vánoční, kde jsou Vánoce zrovna i v textu,“ upozorňuje Janův bratr Václav Neckář.

Oba bratři Neckářové tvoří téměř nerozlučnou dvojici a jsou si vzájemnou oporou. „Musíme si přece pomáhat,“ dodává s úsměvem Jan Neckář.

Jak prozradil Václav Neckář, měsíčně společně odehrají šest až osm koncertů. Ale například v listopadu nebo prosinci vystoupí až patnáctkrát. „Hráli jsme i 34 koncertů měsíčně, takže jsme zvyklí nejen hrát, ale i jezdit. Vůbec nás to neunavuje. Během léta jsme hráli i třikrát dva koncerty denně,“ upozorňuje Jan Neckář.

Sestava Bacilů je podle Jana Neckáře staronová: „Opět se sešli kytaristé Peter Mahrik s Pepou Kůstkou. Bohužel zemřel nám Ota Petřina, ten by tu také uživil, protože naše aranže jsou psané pro tři až čtyři kytary. Baskytaru a kontrabas hraje Miloš Rábl a bicí Jarda Petrásek.“

Nahrávku koncertu Václava Neckáře a skupiny Bacily uslyší posluchači Českého rozhlasu České Budějovice o vánočních svátcích.

Václav a Jan Neckářovi podepsali plakát na koncertní nahrávku v Českých Budějovicích
autoři: Zdeněk Zajíček , Miroslav Tichák
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.