V Tříkrálové sbírce byli lidé rekordně štědří. Farní charita v Jindřichově Hradci tak může koupit auto

23. únor 2022 08:13

Více než devět milionů korun darovali letos lidé v českobudějovické diecézi do Tříkrálové sbírky. Díky rekordnímu výtěžku může charita uskutečnit celou řadu projektů.

V Jindřichově Hradci, kde se vybralo přes 360 tisíc korun, dostanou pracovníci charity nové auto, aby za svými klienty mohli dojíždět i do vzdálenějších obcí v okrese.

„Máme kolo na popojíždění za klienty v Jindřichově Hradci, ale v tomhle období to není úplně ideální dopravní prostředek. Máme i jedno auto, které jsme získali asi před osmi lety, ale už je přeci jen starší a není stoprocentně spolehlivé,“ říká fundraiserka Farní charity v Jindřichově Hradci Lucia Vobrová.

Čtěte také

Na nové auto začala jindřichohradecká farní charita shánět peníze, když se začaly její služby rozšiřovat a stále více je vyhledávali i lidé z obcí v okolí Jindřichova Hradce. „Na auto se vybíralo už v předchozích letech v Tříkrálové sbírce a také dalších akcích,“ vzpomíná mluvčí charity Jiří Dušek.

Letos díky rekordnímu výtěžku Tříkrálové sbírky na potřebnou částku charita dosáhla. Pořídí si tedy mírně ojeté auto. Jasné jsou i parametry, které by mělo splňovat. „Chceme, aby bylo pětidvéřové a prostornější, protože se bude využívat i na převoz věcí,“ popisuje Lucia Vobrová.

„Určitě by mělo být benzinové, protože jízdy jsou kratší, jezdí se několikrát za den kratší úseky,“ dodává Jiří Dušek a věří, že se mu společně s kolegy podaří brzy vhodný vůz v inzerátech najít.

Spustit audio

Související