V Třeboni se srazila čtyři auta, u Protivína zemřeli dva lidé

23. červenec 2015

Několik dopravních nehod komplikovalo dopravu v jižních Čechách ve čtvrtek 23. července po poledni.

Před 13. hodinou se srazil osobní a nákladní automobil u Protivína na Písecku. Při nehodě zemřeli dva lidé. Silnice byla uzavřena, objízdná trasa vedla přes Protivín.

„Řidič kamionu vyváznul zcela bez zranění. V osobním voze cestovaly dvě osoby, ani jedna srážku nepřežila, lékař u obou konstatoval smrt,“ doplnila mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Policisté na místě nejprve vyšetřovali okolnosti nehody, teprve poté se mohli hasiči pustit do vyprošťování mrtvé osoby, která po střetu zůstala zaklíněna v autě. Velitel zásahu si také vyžádal psychologa pro řidiče kamionu.

Okolo 12.30 hodin došlo ke srážce čtyř osobních vozidel v Třeboni na hlavním tahu z Českých Budějovic na Jindřichův Hradec. Silnice byla neprůjezdná, při nehodě se naštěstí nikdo nezranil.

Po 13. hodině záchranáři mířili do Slavonic, kde na silnici směrem na Stálkov havarovala dvě vozidla. „Jelikož byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob byl vyhlášen poplach také pro jednotky SDH obcí Slavonice a Nová Bystřice. Jak hasiči na místě průzkumem zjistili, na hrázi rybníka, kde je silnice z obou stran ohraničena svodidly, došlo ke střetu tří osobních automobilů,“ uvedla Vendula Matějů.

Zranění utrpělo celkem pět osob a z havarovaných aut vytékaly provozní kapaliny. Hasiči se okamžitě pustili do vyprošťování jedné zraněné osoby, která zůstala ve voze zaklíněna, a zabránili úniku provozních látek do rybníka. Přibližně po půl hodině byli všichni zranění odvezeni sanitkami do nemocnice.

Nehoda na silnici ze Slavonic na Stálkov

Ve stejnou dobu došlo k nehodě také u obce Otěvěk u Trhových Svinů. "Havarovaný vůz skončil v příkopu. Vyproštění nebylo potřeba, zdravotníci si převzali k ošetření jednu zraněnou osobu," popsala Vendula Matějů. Hasiči na místě zastili auto proti požáru a úniku provozních kapalin.

Bez zranění skončila srážka dvou osobních automobilů u Hluboké nad Vltavou, ke které došlo okolo 13.40 hodin. Na silnici u Zoo Ohrada se střetlo osobní auto s dodávkou

Tři osobní automobily se srazily v 15.45 hodin v Českých Budějovicích na Dlouhé louce. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn, z havarovaných aut pouze vytekly provozní kapaliny. Hasiči rychle zabránili dalšímu úniku z nádrží aut, zajistili auta proti požáru a vyteklé látky na silnici zasypali sorbentem,“ popsala Vendula Matějů.

Spustit audio