V těchto těžkých dobách je určitě důležité, aby si lidé pomáhali, říká Patrik Neubauer

15. únor 2021

Ve Sportovních ozvěnách se společně s baseballisty hlubockého Sokola vydáme na Transfuzní oddělení Nemocnice v Českých Budějovicích, za fotbalisty Dynama do Liberce a za skeletonistkou Annou Fernstädtovou.

Baseballisté z Hluboké nad Vltavou se domluvili a udělali něco nejen pro sebe. Vyrazili do českobudějovické nemocnice, kde darovali krev. Nápad se narodil v hlavě Patrika Neubauera.

„Myslím si, že v těchto těžkých dobách je určitě důležité to, aby si lidé pomáhali. Bylo to v podstatě jasné rozhodnutí,“ zazní v reportáži Patrik Neubauer, ale také i jeho spoluhráči, z nichž většina byla na transfúzním oddělení poprvé.

Hrajícím sportovním ředitelem hlubockým baseballistů je Martin Mužík. Podle něj se hráči dali dohromady tak trochu spontánně. Vyrazila s nimi i jedna dáma, zapisovatleka při zápasech a Martin Mužík, rozhodně nikoho přemlouvat nemusel:

„Kluky jsme určitě přemlouvat nemuseli, je to spíš pomocná věc pro všechny ostatní.“

Fotbal

Fotbalisté Dynama České Budějovice přivezli bod z Liberce. Zápas skončil nerozhodně 0:0, šancí se v něm v mrazivém počasí moc nenarodilo, obránce jihočeského týmu Skovajsa viděl dvě žluté a v součtu tedy jednu červenou kartu. Dynamo má v tabulce na sedmém místě 29 bodů.

Skeleton

Ve výsledkovém serivsu se vracíme k hodnocení české skeletonistky Anny Fernstädtové, dámy, která se vrací domů za maminkou do Českých Budějovic, a která skončila desátá na mistrovství světa v Altenbergu. Anička vyprávěla o výsledku na šampionátu, přímo z ledové dráhy popsala, že se cítí:  

„Trošku zklamaná, ale je to sport. Mám na čem pracovat na startu a doufám, že to půjde líp.“

A také o spokojenosti s celou sezonou:

„Byla to dobrá sezóna, mohli jsme ji jet, škoda, že jsme nebyli v Americe a v Kanadě. Páté místo v celkovém Poháru také bylo fajn.“

Anně Fernstädtové budeme držet palce a její výkony budeme pečlivě sledovat zejména v olympijské sezoně.

Volejbal

Volejbalisté Jihostroje zakončili základní část extraligy v Brně tým trenéra René Dvořáka si vedl skvěle. Vyhrál po setech 25:15, 25:14 a 25:21 hladce 3:0 na sety.

 Výsledky

Tabulku si tedy, jak jsme slíbili, dnes připomeneme v kompletním znění. A to konečnou po základní části extraligy volejbalistů.

Od dvanáctého místa, tady je:

Poslední je Zlín, 11. Příbram. 10. Beskydy, 9. Brno, 8. Kladno. Sedmé místo vybojoval tým Aero Odolena Voda, šestá je Ostrava a 5. Brno.

A teď už čtyři nejlepší celky:

Čtvrtá pozice Lvi Praha, třetí Liberec, druhý Jihostroj České Budějovice a první místo Karlovarsko. O pořadí na prvních dvou příčkách rozhodl jediný set.

Celé Sportovní ozvěny s Kamilem Jášou si poslechněte online, nebo si je stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio