V sociálních zařízeních, které zřizuje město České Budějovice, budou omezeny návštěvy

10. září 2020 18:19

Na magistrát s rouškou a v úřední dny. Do domovů seniorů vůbec, nebo jen ve vymezenou dobu a maximálně ve dvou. A také jen s rouškou. Taková jsou nařízení v Českých Budějovicích.

Zhoršující se vývoj epidemiologické situace s Covid-19 si vyžádal přijetí dalších preventivních opatření, kterými je od čtvrtka 10. září 2020 zavedena povinnost nošení roušek ve všech budovách na území České republiky. Z preventivních důvodů a s ohledem na výskyt koronaviru se zavádí nutná opatření i v domovech pro seniory, které zřizuje město České Budějovice.

Čtěte také

 „Každé zařízení upravilo podmínky návštěv klientů, má vypracované preventivní opatření, které nejlépe odpovídá jeho aktuální situaci a provozním podmínkám. Zavedení opatření nenastává ale u všech subjektů ve stejný den. Rovněž časový režim pro návštěvy je odlišný. Podrobně to zařízení uvádí na svých webových stránkách, proto doporučuji rodinným příslušníkům a dalším návštěvníkům našich domovů pro seniory, aby se před návštěvou seznámili s těmito podmínkami a opatřeními,“ uvedl k aktuální situaci v domovech náměstek primátora Viktor Vojtko.

Výběr z opatření domovů pro seniory

Domov pro seniory Máj

Od soboty 12. 9. 2020 je z preventivních důvodů do odvolání vyhlášen zákaz návštěv. Tento zákaz platí pro všechny budovy a služby. Výjimku uděluje po předchozí domluvě ředitelka zařízení. Nadále je možné doručovat balíčky klientům.

Centrum sociálních služeb Staroměstská

Od pátku 11. 9. 2020 zavádí návštěvní hodiny v časech 9:00 - 11:00 a 14:00 – 17:00 hodin a to pouze ve venkovních prostorách.

Domov pro seniory Hvízdal

Od pondělí 7. 9. 2020 jsou možné návštěvy v zařízení v časech 9:00 - 11:00 a 13:00 – 17:00 hodin. Návštěvy jsou omezeny na maximálně dvě osoby.

Na magistrát s rouškou a v úřední dny

„S ohledem na současný stav bych chtěl požádat občany, kteří potřebují nutně vyřídit své záležitosti na některém z odborů umístěných v objektech magistrátu, aby důsledně respektovali stanovené úřední dny pondělí a středa v době od 8:00 do 17:00 a pátek od 8.00 do 11:30 hodin. Dále aby nevstupovali na úřad bez ochranných prostředků dýchacích cest, dodržovali předepsané rozestupy a rovněž využívali dezinfekční prostředky k ošetření rukou umístěné u vchodu do každé z budov,“ uvedl k opakovaně zavedeným preventivním opatřením primátor Jiří Svoboda.

Není-li nezbytně nutné osobní vyřízení, doporučuje magistrát využívat při řešení životních situací občanů prostředků dálkového přístupu, jako jsou datová schránka, email nebo telefonické projednání.

autor: Zdeněk Zajíček | zdroj: Město České Budějovice
Spustit audio

Související