V nové sportovní hale v Táboře bude možné trénovat i skok o tyči

26. únor 2017

Sportovní halu na stadionu Míru v Táboře čeká přestavba. Současná budova půjde k zemi a na jejím místě vyroste moderní sportoviště za 60 milionů. Bude sloužit hlavně pro míčové sporty a zázemí zde najdou i místní atleti, kteří zatím nemají úplně ideální podmínky pro tréninky.

„V současné době trénujeme na několika sportovištích - v hale na stadionu Míru, v Kvapilově hale a v tělocvičnách základních škol skoro po celém Táboře. Samozřejmě to není ideální, protože nám chybí umělý povrch, kde bychom mohli i v zimě běhat v tretrách byli pod střechou,“ vysvětluje předseda táborských atletů Petr Nývlt.

Investorem nové sportovní haly bude město. Její uspořádání, vybavení a další aspekty radnice konzultovala nejen se sportovci, ale i s veřejností. „Všechny věci se vysvětlily a nějaké zásadní změny tam již nebudou,“ říká starosta Jiří Fišer.

V hale bude několik volejbalových hřišť, která ale bude možné využívat i pro jiné míčové sporty. Velkým plusem bude atletický tunel s umělou rozběhovou dráhou. „Vejde se tam doskočiště na dálku, na výšku a dokonce i na tyčku,“ dodává Petr Nývlt.

Vnitřní dispozice haly umožní i tréninky a mistrovské zápasy sportovním odvětvím, která zatím musejí využívat jiná sportoviště než městská. Jedná se třeba o florbal nebo badminton. „Jsme rádi, že v budoucnu budeme moci svým oddílům nabídnout městský prostor,“ komentuje starosta.

Novou halu bude vyžívat i několik stovek dětí, které se věnují atletice nebo dalším sportům. Pokud nedojde ke komplikacím při výběru firmy, která novou halu vybuduje, stavba by měla začít letos na podzim.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio