V Nočním proudu tentokrát netradičně architekt a hasič!

10. září 2015

V předvečer 14. výročí teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku zavítali do studia architekt a spisovatel Jiří Boudník a legendární newyorský hasič Tiernach Cassidy.

Oba se od první chvíle bezprostředně po útoku stali aktivními účastníky záchranných prací na Grand Zero. Jiří Boudník vedle každodenní práce přímo na místě zásadně přispěl svými 3D modely k záchraně mnoha lidských životů a urychlení odstraňování trosek WTC.

Tiernach Cassidy jako jediný ze své hasičské jednotky přežil pád věží a uctil památku svých druhů, jejichž všechna jména si nechal vytetovat na záda.

Právě v těchto dnech vychází audioknižní podoba knihy Jiřího Boudníka Věže - příběh 11. září v podání herce Pavla Batěka, kterou Tiernach Cassidy přijel do Prahy pokřtít.

Nedílnou součástí Nočního proudu budou také písně Bruce Springsteena z alba The Rising, které se stalo v pravém slova smyslu symbolem vůle a americké obnovy po 11. září.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.