V Kladně a okolí budou jezdit čtyři nové autobusy, dalších 32 autobusů dopravce nakoupí v roce 2019

25. prosinec 2018 11:55

Kladenský dopravce ČSAD MHD Kladno nakoupil čtyři nové autobusy přibližně za 20 milionů korun. Další nákupy plánuje i v příštím roce, hodlá pořídit 32 nových autobusů. Dopravce chce snížit průměrné stáří vozů pod šest let, uvedl pro ČTK ředitel společnosti Ludomír Landa.

Čerstvě pořízené bezbariérové vozy budou jezdit na linkách na Kladensku a v okrese Praha-západ. "S novými autobusy se cestující setkají zejména na lince 316 z Holubic přes Velké Přílepy do Prahy, Bořislavky a na lince 319 z Unhoště přes Hostouň a Dobrovíz ukončené na letišti Václava Havla v Ruzyni," uvedl Landa.

Vozový park obnovuje dopravce dlouhodobě, a to městské i meziměstské linky. V posledních dvou letech snížil průměrné stáří vozového parku na současných 7,6 roku. Pod hranici šesti let se má průměrný věk autobusů ČSAD MHD Kladno dostat do roku 2020.

ČSAD MHD Kladno provozuje kolem 170 autobusů na městských i meziměstských linkách ve středních Čechách včetně spojů do Prahy. Jako dopravní společnost působí na Kladensku, Mělnicku, Praze-západ, Berounsku a Rakovnicku. Má přes 300 zaměstnanců a od roku 2016 patří do skupiny Arriva Transport ČR.

autor: ČTK
Spustit audio