V jižních Čechách napadlo až 20 centimetrů sněhu, silnice jsou sjízdné

18. prosinec 2017

Všechny silnice v Jihočeském kraji jsou momentálně sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři poslali do terénu všechny sypače už v neděli v podvečer.

V nižších oblastech napadlo zhruba 10 centimetrů sněhu. Ve vyšších polohách a zejména v horských oblastech Šumavy leží až dvaceticentimetrová pokrývka.

„Někde máme nasazené i traktory s radlicemi. Problémy v tomto počasí místy samozřejmě jsou. Měli jsme různé drobné potíže, ale daří se je řešit,“ řekl náměstek provozního úseku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Vykouk.

Problémy mohou mít kamiony zejména na Šumavě na silnici I/39 v úseku Želnava - Volary a také směrem na Strážný.

Dopravu komplikují drobné nehody. Policisté jich od ranních hodin evidují desítky. Na silnici číslo 1/3 poblíž Kamenného Újezdu u Českých Budějovic se tvoří kolona kvůli uvízlým kamionům.

„Zatím nemáme hlášeno žádné závažné zranění. Nejčastější nehody jsou vozidla vyjetá mimo komunikaci nebo klasické nedobrždění. Nejvíce vozidel, celkem pět, se srazilo mezi Češnovicemi a Dasným, doprava je tam řízena kyvadlově policisty,“ uvedl po poledni policejní mluvčí Jiří Matzner.

autor: mvo
Spustit audio