V Jindřichově Hradci vybrali provozovatele městského televizního vysílání

30. duben 2010

Jindřichohradečtí zastupitelé odsouhlasili podpis smlouvy se společností Jindřichohradecká televizní na provoz místního televizního vysílání. Vysílání by mělo začít 1. června tohoto roku a smlouva bude uzavřena do konce roku 2013. Pro každý kalendářní rok počítá město s dotací ve výši 500 tisíc korun.

Tajemník jindřichohradeckého městského úřadu Karel Přibyl potvrdil, že schvalování tohoto bodu bylo bouřlivé: „Diskuse směřovala i trochu jinam. Dotazy byly hlavně na licenci pro provoz televizního vysílání, kterou vydává Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. K tématu bylo řečeno, že licenci nevlastní majitel kanálu, ale jeho provozovatel. Takže to je věc vybrané společnosti.“

Zastupitelům se také nelíbila krátká doba mezi vypsáním zakázky na televizní vysílání a uzavřením smlouvy, nebo to, že původně městské vysílání v Jindřichově Hradci zajišťovala Jindřichohradecká televize a nyní se o zakázku ucházela jako Jindřichohradecká televizní. To vyvolalo podezření, zda je tato společnost solventní.

Proti rozhodnutí jindřichohradeckých zastupitelů se hodlá odvolat druhá společnost přihlášená do soutěže pHmedia Pelhřimov, podle které byla celá soutěž netransparentní.

autor: hoch
Spustit audio