V Jindřichově Hradci slouží studentům nové knihovnické centrum

2. prosinec 2009

V Jindřichově Hradci 1. prosince slavnostně otevřeli Knihovnické a informační centrum Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické. Jeho stavba trvala jeden rok a vyšla na téměř 116 milionů korun.

Díky novým prostorám tu budou mít nejen studenti možnost využít knihovnu, dvě studovny a to včetně počítačové a také konferenční sál.

Zda se během stavby vyskytly nějaké problémy, doplnil děkan fakulty Radim Jiroušek: "Měli jsme jeden technický problém. Jedna část stavby nebyla provedena podle původního projektu a kdyby si toho stavební firma včas nevšimla, tak skutečně mohl kus fasády spadnout. Samozřejmě jsme počítali i s jinými úskalími a i studenti se museli uskromňovat. Prašnost a hluk v budově se zvýšily, ale všichni to snášeli statečně, i když jeden rok se učilo v trochu polních podmínkách."

Práce na Fakultě managementu Vysoké školy ekonomické v Jindřichově Hradci tím ale nekončí. Jak potvrdil Radim Jiroušek, škola se chystá na další opravy jako například výměnu oken, nové posluchárny nebo nové prostory pro doktorandy. Ty by měly stát přibližně stejně jako nově otevřené Knihovnické a informační centrum.

autor: hoch
Spustit audio