V Jihočeském kraji by ve volbách zvítězili sociální demokraté

27. duben 2010

V Jihočeském kraji by překročilo pětiprocentní hranici pro vstup do Poslanecké sněmovny pět stran. Podle bleskového průzkumu, který pro Český rozhlas připravily agentury SC&C a STEM, by vyhrála ČSSD se 24,5 procenty hlasů. Druhá ODS by získala o dva procentní body méně, volilo by jí 22,5 procenta lidí.

Odstup dalších stran už je podle vedoucí výzkumu SC&C Jany Hamanové výraznější: „Na třetí místo se 14 procenty dostala TOP 09, následuje KSČM s 12,5 procenty a 11,5 procenta získaly Věci veřejné. To je konec pelotonu nad pětiprocentní hranicí.“

Těsně pod pětiprocentní hranicí skončili lidovci, ti ve volebním modelu dostali 4,5 procenta hlasů, Strana zelených 3,5 procenta a Strana práv občanů Zemanovci 2,5 procenta hlasů.

V úterní diskusi moderátora Martina Veselovského, která se bude vysílat od 17.00 hodin živě ze Studiového sálu Českého rozhlasu České Budějovice, se tedy sejdou krajští lídři celkem pěti stran: Vítězslav Jandák (ČSSD), Jan Bauer (ODS), Vlasta Parkanová (TOP 09), Vojtěch Filip (KSČM) a Viktor Paggio (VV).

Lidé, kteří chtějí ve Studiovém sále sledovat debatu naživo, by se měli do budovy rozhlasu v ulici U Tří lvů 1 v Českých Budějovicích dostavit nejpozději v 16.45.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autoři: Miroslav Tichák , tsp
Spustit audio