V Holašovicích bude Léto s dechovkou, uskuteční se i další akce

22. červenec 2021

Milovníci dechovky se i o nadcházejícím víkendu mohou pobavit s předními kapelami. Hudebníci vyjedou na mnoho míst nejen v Jihočeském kraji. Přinášíme pár tipů, kam vyrazit za dechovkou.

Doubravanka bude vyhrávat v sobotu 24. července na Dechparádě pod širým nebem v Přešticích. Začne ve 14 hodin, po dvou hodinách ji vystřídá Mistříňanka. V neděli 25. července Doubravanka vystoupí v domovském kraji, a to na pouti v Benešově nad Černou od 13 hodin.

V Holašovicích se letos místo Selských slavností bude konat Léto s dechovkou, a to již v pátek 23. července. Od 10 hodin se zde vystřídá pět orchestrů: Babouci, Dubňanka, Doubravanka, Kumpanovi muzikanti a Jižani.

Keramičku čekají o víkendu dva koncerty. V sobotu zahraje na pouti v Tučapech ve velkém parku od 15 do 18 hodin. Nedělní koncert v Petrovicích u Sedlčan bude také tříhodinový, ale začne už ve dvě odpoledne.

Koho lákají spíše moravské dechovky, může se vypravit v neděli do Olomouckého kraje. V obci Dřevohostice se bude konat již 28. setkání dechových hudeb. Po slavnostní mši zde od 14 hodin zahrají Miklovci, Moravská Veselka, Hulíňané a Lidečanka.

Další tipy na víkendové akce s dechovkami a rozhlasovou premiéru dvou skladeb nabízí hudební pořad Dechovkovinky.

Spustit audio

Související