V Hluboké nad Vltavou začíná dvoudenní zasedání ministrů zahraničí zemí EU

27. březen 2009

Na zámku Hluboká nad Vltavou dnes začíná dvoudenní neformální jednání ministrů zahraničí zemí Evropské unie, a to za přísných bezpečnostních podmínek. Šéfové diplomacií, jejichž setkání bude provázet i několik demonstrací, se budou zabývat třeba situací na Blízkém východě či v Bělorusku.

Přeprava ministrů z letiště v Plané u Českých Budějovic do Hluboké nad Vltavou si dnes dopoledne vyžádá minimální omezení dopravy.

"Určitě dojde k omezení na trase z letiště do Hluboké nad Vltavou. Dále musíme počítat s tím, že někteří členové delegací budou převáženi z Prahy. Policie ve spolupráci s ochrannou službou je připravena zabezpečit obě trasy. Na každé významné křižovatce bude stát dopravní policista," upřesnil náměstek jihočeského policejního ředitele Roman Bláha.

Zatímco ministři zahraničních věcí Evropské unie budou dnes a zítra jednat na hlubockém zámku, jejich partnerky se rozjedou po kraji. Program pro ně, vedle dalšího podílu na přípravě setkání politiků, měl na starosti Jihočeský kraj.

"V rámci doprovodného programu v pátek navštíví českobudějovické centrum pro postižené děti Arpida a klášter ve Vyšším Brodě. Sobota bude věnována prohlídce Českého Krumlova," doplnil hejtman Jiří Zimola.

Spustit audio