V druhé fotbalové lize bude povinné umělé osvětlení a vyhřívaný trávník. Vedení klubu FC Silon Táborsko to vítá

9. srpen 2022 15:22

Fotbalisté FC Silon Táborsko vstoupili do nové druholigové sezóny s novým trenérem. Je jím bývalý reprezentant Radoslav Kováč. Změn v klubu ale bylo daleko víc. Vedení Táborska angažovalo na post výkonného ředitele Martina Vozábala. Předsedou správní rady je Ondřej Dvořák.

Druholigové fotbalové kluby mají povinnost vybudovat v průběhu dvou let umělé osvětlení a vyhřívaný trávník. „Určitě je to výzva, jak fotbal jako produkt prodat lépe,“ reaguje Ondřej Novák.

Ani aktuální vysoké ceny energií nejsou pro něj důvodem, který by to měl zastavit. „Jsou neskutečně vysoké ceny energií, ale v ekonomice to funguje tak, že jednou jsou ceny nahoře a pak zase dole, takže teď sice plánujeme vyhřívání a osvětlení v nejhorší dobu, ale až to bude hotové, ceny mohou být jiné,“ říká.

Podobný pohled má výkonný ředitel klubu FC Silon Táborsko Martin Vozábal. „Už jsme na tom začali pracovat, máme i schůzku se starostou. Řešíme to za běhu a musíme to řešit, přece nemůžeme dopustit, aby v Táboře skončil fotbal kvůli tomuto nařízení,“ komentuje.

Čtěte také

„Budeme potřebovat podporu partnerů, budeme prosit kraj, město. Máme štěstí, že jsou tu dvě města, protože se jmenujeme Táborsko, tak je to Tábor a Sezimovo Ústí. Budeme muset přiložit ruku k dílu, jinak o to přijdeme, ale věřím, že k tomu snad ani nemůže dojít, to nemůžeme dopustit,“ dodává.

Předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák připojil i zkušenosti z jiných klubů. „Druholigový fotbal si zaslouží hrát pod osvětlením, když tak hrají v Písku ve třetí lize nebo v Kroměříži,“ připomněl.

Martin Vozábal posbíral zkušenosti jako hráč i trenér a dokonce i jako generální manažer v první i ve druhé lize. Teď coby výkonný ředitel druholigového FC Silon Táborsko, říká: „Myslím, že to dospěje časem k tomu, že se zúží první i druhá liga, protože ty peníze budou docházet a nůžky se rozevřou.“

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související