V den státního smutku mění Český rozhlas program. Uctí památku Karla Gotta

10. říjen 2019

Speciální vysílání nabídne Český rozhlas České Budějovice v sobotu 12. října. V den státního smutku přinese vzpomínky na Karla Gotta, součástí bude i přímý přenos ze zádušní mše v katedrále svatého Víta.

Dopoledne mezi 10. a 11. hodinou odvysíláme pořad Karel Gott: C'est la vie. Tvorbu zpěváka v něm připomene hudební publicista a textař Mirek Černý.

V 11 hodin začne přímý přenos zádušní mše z katedrály svatého Víta v Praze. Mimořádně proto vyřazujeme z programu pořad Písničky pro radost. Objednané gratulace se přesouvají. Zájemci, kteří uvedli v žádosti kontaktní údaje, dostanou informaci o náhradním termínu. Ostatní gratulace zařadíme do vysílání ve středu 16. října.

Po zádušní mši v sobotu po 13. hodině odvysíláme pořad Fenomén Karel Gott. V něm zavzpomínají na první setkání a spolupráci se slavným zpěvákem známé osobnosti, například Lucie Bílá, Helena Vondráčková, Jitka Zelenková, Jiří Suchý, Karel Šíp nebo Felix Slováček.

Karlu Gottovi bude věnováno také speciální vydání Hvězdných návratů s Patrikem Rozehnalem, které je na programu po 16. hodině. Zpěváka připomene ve svém pořadu i hudební redaktor Jiří Kasal, speciální Světla ramp odvysíláme po 19. hodině.

Během dne státního smutku navíc upravíme výběr písní a zařadíme do vysílání i kratší tematické příspěvky.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.