V Českých Budějovicích se otevírá další nové obchodní centrum

12. říjen 2007

V Českých Budějovicích přibude od pátku dalších 10 tisíc metrů čtverečních prodejních ploch. Otevírá se totiž nové obchodní centrum nazvané Géčko, které vzniklo jako přístavba u hypermarketu za sídlištěm Vltava.

Ještě ve čtvrtek odpoledne stavbaři a malíři finišovali se závěrečnými úpravami objektu. Lidé v Géčku najdou podobný sortiment jako například v IGY centru nebo Mercury centru.

Jakub Sklenka z developerské firmy, která výstavbu zajišťovala, k filozofii nákupního centra dodává: "Nemáme tady nájemce nabízející služby, které vyhledávají lidé ve věku 17 - 25 let, nejsou pro nás natolik atraktivní. Domníváme se, že v našem centru se dá nakoupit vše, co člověk potřebuje pro své nákupy."

Čtvrtinu prodejní plochy nového obchodního centra zaujímá prodejna elektro. Jiřího Klíčníka, generálního ředitele společnosti, která tento řetězec obchodů s elektronikou a elektrospotřebiči provozuje, se Český rozhlas zeptal, jak se jim do nové provozovny sháněli zaměstnanci: "Není to snadné, protože nehledáme kohokoliv. Stavíme na tom, aby naši pracovníci jednak měli znalosti, ale také především schopnosti a vůli se sortimentem růst a poskytovat servis. Naše nároky jsou poměrně vysoké."

Nejenom na Českobudějovicku jsou totiž dnes prodavači nedostatkovým zbožím, zdejší úřad práce eviduje kolem stovky požadavků zaměstnavatelů právě na tuto profesi. V celém nákupním centru našlo práci na 160 lidí. Centrum vyrostlo nákladem téměř 400 milionů korun, jeho stavba začala letos v únoru.

autor: čro čb
Spustit audio