V Českém Krumlově stále není jasno o osudu autobusového nádraží

26. leden 2009

Bude v Českém Krumlově lepší autobusové nádraží nebo nebude? To je otázka, která zajímá nejen místní, ale i ty, kdo do města přijíždějí nebo z něj odjíždějí a marně hledají odpovídající zázemí. Radnice chtěla autobusové nádraží změnit v multifunkční objekt.

Podle posledních jednání by se mohlo zdát, že se vše vrací na úplný začátek, to ale starosta Luboš Jedlička popírá: "Rozhodně není na nulovém bodě, dostali jsme se do fáze určitého konečného vyjednávání s našim partnerem pro developerskou variantu. Podle sdělení našeho partnera jsme zjistili, že v této době potřebuje více času, nebo do tohoto projektu nepůjde. Město se k tomu musí postavit tak, aby zajistilo konečný cíl, kterým je odpovídající autobusové nádraží či dopravní terminál pro naše obyvatele a návštěvníky města."

I proto byla ustavena skupina odborníků, která už pracuje na městské variantě, která rozhodně nabídne cestujícím lepší zázemí. Chybět by neměly například zastřešená stanoviště autobusů, přibýt by ale mělo i laviček.

"Myslím si, že to by mělo být nedílnou součástí nového dopravně-turistického terminálu, protože pojetí autobusového nádraží musíme brát s ohledem dalších 30 let do budoucnosti. Nechceme dělat variantu, kdy bychom vzali několik kilogramů barvy a štětce, natřeme ho a budeme ho předkládat jako nové autobusové nádraží. Opravdu bychom to chtěli pojmout jako důstojnou vstupní bránu do našeho města," doplnil českokrumlovský starosta Luboš Jedlička.

Už dnes se schází zmíněná skupina odborníků. Poslední slovo ale budou mít českokrumlovští zastupitelé, kteří by na únorovém nebo nejpozději březnovém jednání měli s konečnou platností rozhodnout, jestli městská varianta s dokončením v polovině příštího roku je tím nejlepším řešením.

Spustit audio