Užijte si prázdninový víkend s našimi tipy na zajímavé akce

17. srpen 2018 11:00

S našimi tipy na víkend můžet vyrazit na sokolníky, country festival, kozí odpoledne, pouť, posvícení, veterány, dožínky a další zajímavé akce.

Sobota 18. srpna

Předposlední prázdninový víkend přináší X. ročník Veteran Rallye v Kutné Hoře. Těšit se můžete na několik desítek vozů vyrobených do roku 1940 a na závody do vrchu Kaňk. Akci doprovází program na Palackého náměstí.

Muzeum lidových staveb v Kouřimi pořádá Dožínky, slavnost ukončení žní v podobě z 19. století. Od 10:00 do 18:00 poznáte zvyky známé už z předkřesťanských dob. V 11:00, 14:00 a 16:00 hodin projde areálem muzea i dožínkový průvod.

V Parku Mirakulum se koná již popáté v historii Den rekordů. Jde o setkání dvojčat a vícerčat s pokusy o překonání rekordů spojených právě s vícečetnými sourozenci.

Ve Vacíkově ve Hvožďanech na Příbramsku oslavují pouť. V 14:00 ji doprovodí mše svatá v místní kapličce a od 18:00 pořádají dobrovolní hasiči taneční pouťovou zábavu. 

Country Lhotka 2018 – to je názvem oblíbeného hudebního festivalu ve Lhotce u Mělníka. Letos se koná už 10. ročník, který začíná na místním hřišti v 16:00. Účinkují Schovanky, Ivan Mládek a Banjo Band, Věra Martinová, Michal Tučný Revival Plzeň a Taxmeni.

Na hradě Točník proběhne Netopýří večírek. Začíná v 19:00 a čeká vás povídání Dity Weinfurtové  o letní točnické kolonii netopýrů velkých, projekce, echolokační lov a netopýří invalidé.

Venkovní pouťová zábava je naplánovaná v Ratměřicích. Tančit a bavit se můžete na přírodním parketu na ratměřické návsi, který rozezní v 20:00 kapela Tomáš Maďar Band.

Neděle 19. srpna

Benešově začíná mší svatou v kostele Sv. Mikuláše v 9:30 posvícení. Pestrý program bude připraven na Masarykově náměstí. 

Brdečném nedaleko Neveklova se odehraje už 12. ročník středověké bitvy Rogar. Má podtitul Skrytá hrozba a od 12:00 se můžete těšit na víc než 300 účinkujících, dobové ležení válečníků, lučištnický turnaj, rekonstrukci pohanského obřadiště a vikingského pohřebiště. Vlastní bitva začíná v 14:00.

Stále se můžete ochladit na zimním stadionu v Příbrami. Tam si totiž i v letních vedrech můžete zabruslit. V malé hale je otevřeno 14:00 – 16:00. Teplota tam je pouze 5°C, tak se podle toho oblečte a pozor – rukavice jsou na ledě povinné!  

Hrad Křivoklát až do 17:00 hodin nabízí sokolnické ukázky a šermířská vystoupení. Na prvním nádvoří vás navíc čeká i vystoupení oblíbené kapely Natural.

Sázavský klášter hostí celodenní Baby Fest, druhý ročník festivalu zábavy a poučení pro nejmenší a jejich rodiče. Čeká vás zahrada plná her a pohody, dílny, semináře a ukázky kurzů.

Muzeum v Říčanech pořádá Kozí odpoledne. Od 15:00 uvidíte na dvorku naproti muzeu výrobu másla v dřevěné máselnici, výrobu sýra a dojení koz.

 

autor: JMys
Spustit audio