Užijte si prázdninový víkend s našimi tipy na zajímavé akce

27. červenec 2018 15:00

Mistrovství ČR v atletice, setkání harmonikářů, Den řemesel, Zámecké hodování, koncert skupiny Čechomor a další tipy na zajímavé akce tohoto víkendu.

Pátek 27. července 2018

V Bukovanech u Benešova dnes začíná třídenní Sraz Bukováků. Jde už o 25. ročník srazu obcí z celé republiky se stejným názvem. Dnešní program začíná večerní zábavou, zítra se obce utkají ve sportovních utkáních.

Sobota 28. 7. července

Kladenský městský stadion Sletiště dnes a zítra hostí Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice. Sobotní program je naplánovaný na celý den a začíná už v 10:00 ženským finále na 5 tisíc metrů. Těší se na vás celá česká atletická špička.

Na zámku Loučeň se koná třetí ročník Mezinárodního dne turistiky naboso mezi zámeckými labyrinty. Od 9:00 do 18:00 se bude chodit bosky v trávě, poznáte nový styl a uvidíte i to, jak se chodí po rozžhaveném uhlí.

V sobotu se také otevírá jeden z řopíků na Pražské čáře. Tedy jeden z bunkrů v rámci pevnostního systému, který mířil proti hitlerovskému Německu. Řopík u Bratronic je zabudovaný přímo do náspu silničního tělesa a stojí tam od září roku 1937. V roce 1992 započala jeho rekonstrukce a vy si můžete atypickou pevnůstku prohlédnout od 10:30 do 17:00.

Roztěži ve Vidících na Kutnohorsku se koná druhé setkání harmonikářů „Roztěžská heligónka“. Začíná v 14:00 v místním hostinci a během odpoledne vystoupí zhruba 30 hudebníků.

Areál Skanzenu ve Vysokém Chlumci ožije více než dvěma desítkami řemesel spjatých s venkovským hospodářstvím a lidovým stavitelstvím. Koná se zde totiž Den řemesel. Mezi 10:00 a 17:00 uvidíte například práci tesaře, kováře i přípravu hliněných omítek.

Areál Sedlčanská kotlina v Sedlčanech dnes a zítra hostí FIA závod v rallycrossu. Těšit se můžete na několik divizí a závodníky z Česka a dalších států světa.

Gurmáni by rozhodně měli vyrazit na zámek Kačina. V sobotu i v neděli se zde koná festival dobrého jídla a pití s názvem Zámecké hodování.  

Neděle 29. 7.

Příbramské kulturní léto nabízí v neděli odpoledne s dechovkou. Mezi 14:00 a 16:00 vystoupí na náměstí 17. listopadu kapely Venkovanka a Originál.

Kouřim přináší hned několik akcí. Galerie pod stanem je otevřená celý den a seznámíte se s vychytávkami z odpadového hospodářství a můžete si prohlédnout výstavu pohlednic města. Večer v 19:00 zahraje k tanci i poslechu Suchdolanka. A v 21:30 začíná v letním kině na náměstí film Špunti na vodě, vstup do kina je zdarma. 

Berounské kulturní léto má naplánovanou další promenádní neděli na náměstí Joachima Barranda. Od 18:00 hodin tam vystoupí kapela George and Beatovens s Karlem Kahovcem, vstup zdarma.

U zámku Liblice dnes koncertuje skupina Čechomor. V rámci letošního turné k oslavě svého 30ti-letého výročí představí české a moravské lidovky v originálních folkrockových aranžích – autorské úpravy Karla Holase a Franty Černého. Hrát se začíná v 19:00, hosty koncertu budou zpěvačka Martina Pártlová a Kumpánovi muzikanti.

Letní festival Benešov city life dnes na venkovní scéně na Masarykově náměstí dnes promítá kultovní vzpomínkový film Pelíšky, začátek v 21:00.

 

 

 

autor: JMys
Spustit audio