Už víme, jak připravit božský čokoládový krém do dortů, koláčů a rolád

Známý cukrář Josef Maršálek nám prozradil tajemství nejlepšího čokoládového krému, jehož příprava je velmi jednoduchá. Jedná se o trvanlivou náplň, kterou všichni budou milovat.

Postup

Ingredience
  • 500 g smetany ke šlehání (min. 31 % tuku)
  • 80 g kakaa
  • 80 g cukru
  • 150 g másla
  • 2 g soli
  • 2 g mleté skořice
  • 200 g hořké čokolády

Všechny suroviny kromě čokolády vložíme do hrnce a za stálého míchání tuto směs přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu.

Směs potom sejmeme z plotny a přidáme do ní hořkou čokoládu, necháme ji lehce povolit a pomocí ponorného mixéru ji rozmixujeme.

Tuto směs necháme odležet v lednici nejméně 12 hodin. Druhý den ji pouze vymícháme pomoci vařečky anebo stěrky dohladka. Pozor, nešleháme.

Hmotou můžete plnit rolády, dorty, pařížské rohlíčky nebo kremrole.

Josef Maršálek

Josef Maršálek

Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě  Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.

V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.

Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.