Už jen několik dní mají obyvatelé České Lípy na zaplacení poplatku za psy. Termín je do 30. května

17. květen 2022 10:47

Lidé v České Lípě mají poslední dva týdny na to, aby zaplatili poplatek za psy. Kolik peněz to letos stojí a kdo má ve městě slevu, zjišťovaly redaktorky Eva Malá a Johana Tománková.

Čtěte také

V průběhu dubna město lidem rozesílalo do schránek složenky. Poplatek ze psů je nutné uhradit nejpozději do konce května. Týká se to majitelů zvířat, kteří mají trvalé bydliště v České Lípě, nebo tam mají doručovací adresu.

Částka záleží na tom, kde majitel psa bydlí. Pokud bydlí v domě, kde jsou více než tři byty, platí za jednoho psa 1 000 korun, za další psy pak 1 500 korun. Majitel psa, který bydlí například v rodinném domě, zaplatí za psa ročně 200 korun, za další psy 300. Jinak je to u lidí starších 65 let, ti to mají vždy levnější. Veškeré informace jsou na webových stránkách České Lípy.

Kdo poplatek za psa platit nemusí

Jak uvedla mluvčí českolipské radnice Kristýna Brožová, od poplatků ze psů je osvobozen držitel psa, kterým je osoba nevidomá, nebo osoba, která je považována za závislou na pomoci jiné fyzické osoby, nebo také osoba, která je držitelem průkazu ZTP, nebo ZTPP.

autoři: Eva Malá , Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související