Úterý: Umíte žít bez partnera?

31. březen 2015

Zažili jste v životě ten zlomový okamžik, kdy po letech soužití s partnerem, partnerkou, jste najednou zůstali sami? Jaké to pro vás bylo? Dokázali jste samotu přijmout a být samostatní, nebo je to pro vás těžké a dosud s ní bojujete? Chybí vám partner? A nebo máte spoustu přátel, či rozvětvenou rodinu a s ní si bohatě vystačíte?

Je až překvapivé množství lidí, kteří mají strach být sami. A možná, že se toho do určité míry bojí každý z nás. Bojíme se být bez partnera, bez přátel a bez rodiny. Bojíme se pokračovat v životě bez pomoci a máme strach ze selhání. Je přirozené mít strach být sám. Všichni jsme to někdy pocítili, někde hluboko v nás. Abychom se vyhnuli samotě, tak raději třeba i skončíme s někým, kdo pro nás zdaleka není ten pravý. A to jenom proto, abychom se měli o koho opřít…. A nebo můžeme zkusit samotu přijmout a naučit se žít sami se sebou.


autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.