Úterý: Místo stvořené pro lásku

19. leden 2016

Kde a za jakých okolností jste potkali svoji životní lásku? Třeba je to místo pro jiné docela obyčejné, ale pro vás má zvláštní význam, protože v jeho kulisách se odehrálo něco, co vám změnilo život... Právě na tomto místě jste totiž potkali svoji životní lásku, a možná, že právě i to místo přispělo svým charakterem k tomu, že seznámení proběhlo úspěšně a láska vydržela a kvete.

Víte, kolikrát se člověk za život bezhlavě zamiluje? Průzkum na toto téma ukázal, že tu opravdovou bláznivou lásku zažije průměrný člověk dvakrát za život. A jednou za život si pak typický dospělý projde velkým milostným zklamáním, které hodně bolí.

Dospělý člověk se prý většinou poprvé zamiluje zhruba v 19 letech, ale než potká toho pravého partnera pro život, prožije si asi pět tak zvaných testovacích vztahů. Podle psychologů pak prý stačí deset týdnů na to, abyste zjistili, zda je váš protějšek ten pravý či ta pravá. Jestlipak i vy jste měli to štěstí a potkali svoji životní lásku a kde se tak stalo?

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.