Úterý: Jak vidíte dnešní mladou generaci?

19. duben 2016

Jak vnímáte dnešní mladou generaci? V čem to mají oproti vám, když jste byli v jejich věku, jednodušší a v čem složitější? V čem jsou podle vás nejvíce rozdílní?

Právě před týdnem, v pondělí 11. dubna, odstartoval projekt Generation What. Mladí lidé ve věku 18-34 let můžou pomocí webového dotazníku vytvořit obraz své generace. Experiment zároveň startuje také v Německu, Itálii nebo Walesu. Spolupracuje na něm Český rozhlas a Česká televize.

Mladí lidé odpovídají na otázky, porovnávají odpovědi s ostatními, sledují videa, baví se u toho. To vše proto, abychom lépe poznali a pochopili dnešní mladou generaci. V Evropě žije 100 milionů mladých lidí, ale položte si otázku - kolik toho o nich vlastně víme?

Porovnání generací zkoumali v řadě projektů také psychologové. V některých postojích se podle nich současná mladá generace podobá generaci svých rodičů, v některých spíše svým prarodičům. Žijí prý mnohem rychleji, jsou tolerantní a kvůli velkému množství možností odkládají založení rodiny na pozdější dobu.

Projekt Generation What je příležitost dát mladým lidem prostor, aby nám o sobě něco řekli. Zároveň se starší lidé mohou o nastupující generaci dozvědět nové informace.

autor: zos
Spustit audio