Úterní Noční linka: Nejkrásnější vzpomínky z vašeho dětství

26. říjen 2021

Když se řekne nejkrásnější okamžiky dětství, jaké vzpomínky se vám vybaví? Které příběhy vašeho dětství patří k těm nejhezčím a nikdy na ně nezapomenete?

Poslední dobou neustále řešíme téma stresu - kvůli zdražování, kvůli energiím, kvůli nárůstu počtu nakažených koronavirem a našla by se řada dalších náročných témat, která na pohodě nepřidají. A proto je důležité snažit se obrátit myšlenky k tomu, co nás zahřeje na duši a spolehlivě od stresu pomůže alespoň na chvíli.

Tak třeba, vzpomenout si na nejkrásnější chvíle našeho dětství! Schválně!  Vybavíte si, jak jste se cítili, když vám rodiče na kolotočích koupili cukrovou vatu? Jak úžasnou chuť a vůni měla? Vzpomínáte si na ujídání syrového těsta a žloutek s cukrem od babičky? A na dětskou euforii, když jsme venku za domem stavěli bunkry v křoví, nebo v hromadách sněhu v zimě? A pak samozřejmě na hračky, po kterých jste dlouhé měsíce toužili a pak je našli pod stromečkem, nebo dostali za vysvědčení?

Byla to krásná doba a je škoda, že tu dětskou radost a euforii moc neumíme přenášet do dospělosti. Zkusme alespoň v Noční lince na chvíli zapátrat v paměti a připomenout si nejkrásnější okamžiky vašeho dětství. Které to byly?

Spustit audio