Úprava parku Dukelská v Českých Budějovicích nabírá zpoždění. Na stavbě se objevily komplikace

2. prosinec 2022 08:27

Stavební práce při rekonstrukci parku Dukelská v Českých Budějovicích nabraly zpoždění v řádu měsíců. Příští rok v únoru, kdy se mělo toto upravené veřejné prostranství znovu otevřít, se na místě bude dál pracovat. Radnice teď také řeší, o kolik korun se projekt prodraží.

„Je to stavba jako každá jiná, která má nějaký průběh. Součástí naší zakázky bylo udělat geologický průzkum kvůli založení opěrné stěny směrem k Mánesově ulici a založení herních prvků. Z průzkumu vzešlo nějaké doprojektování a nákladnost je prostě pro město nepřijatelná. Teď se hledá jiná řešení,“ říká stavbyvedoucí Kateřina Suchánková.

Podle původního plánu se měl park Dukelská veřejnosti otevřít v únoru 2023. „Zpoždění bude určitě v řádu měsíců, nejsou to roky, nicméně není ještě dopracovaná dokumentace, projednané změny a pak je samozřejmě také potřeba nějaký čas na realizaci,“ komentuje stavbyvedoucí.

Čtěte také

Technici už dláždí pobytovou plochu na břehu řeky Malše. „V současné době se pracuje na pobytové části náplavky, usazují se monolity, kde jsou sedáky a obruby, dláždí se. V následujících dnech se budou dělat výsadby v místech, kde je to možné, a terénní úpravy,“ popisuje Kateřina Suchánková.

Zhotovitelská firma požaduje, aby byl termín dokončení stavby v červnu příštího roku. Radnice naopak chce mít vše hotové do konce dubna.

Zdržení se projeví na konečné ceně. Zatím ale není jasné, jak konkrétně. „Už v tuhle chvíli rada města navyšovala částku o 800 tisíc korun, ale bohužel to ještě není konečné. Se zhotovitelem se momentálně dohadujeme především o herní prvky, kde by mělo dojít k navýšení ceny a město na ni zatím nepřistoupilo,“ uvádí první náměstek primátorky Petr Maroš.

Chodci a cyklisté naopak nově můžou využívat podchod pod Krumlovským mostem u kulturního domu Slavie, který byl od června letošního roku kvůli zahájení přestavby parku uzavřený.

Spustit audio

Související