Úniky z policejních pout

Někdo na to jde silou, jiný šikovností. Nevím, jak současná, ale ta dřívější pouta byla při extra schopnostech překonatelná. Doteď na tom dokumentují svůj um či sílu někteří borci zapsaní v rekordmanských tabulkách.

Třeba Zdeněk Bradáč si nechal před zraky návštěvníků mezinárodního festivalu Pelhřimov – město rekordů spoutat zápěstí policejními pouty a z této pozice se následně dokázal bez použití klíčů vyprostit, a to v neuvěřitelném rekordním čase 10,12 vteřiny.

V Muzeu rekordů a kuriozit v Pelhřimově jsou nyní k vidění také policejní pouta. Jsou však poškozená, přelomená. Jejich poškození je dílem siláka Reného Golema Richtera. Ten dokázal na festivalu Pelhřimov - město rekordů v průběhu 15 minut klasická policejní pouta přelomit v zubech! Jejich spojovací ocelový prvek, který po několikačetném pokusu přelomil, má přitom průměr celé 3 milimetry!

Kdysi při prvním pokusu tohoto druhu se silák tak mocně „zakousl“ do nerezových pout, že si dokonce ulomil kus zubu. Trvalo mu pak dlouhých 10 let, než se k opakování tohoto kousku odhodlal.

René Richter láme policejní pouta
Spustit audio