Unikátní web Historie českého zločinu

Od ledna vysílá stanice Dvojka a od února také stanice Plus seriál Historie českého zločinu. V souvislosti s tím vzniká unikátní webový projekt.

Historie českého zločinu je vlastně seriál detektivek s odborným komentářem. Každý příběh sleduje skutečné události. Projekt pro vás připravujeme exkluzivně s Muzeem Policie ČR.

Má bořit romantické představy o prvorepublikových „zlodějíčcích“ (jak je znáte třeba z „kapesních povídek“ Karla Čapka) a současně chce být poctou policistům. Jakou nadstavbu nad rozhlasovým seriálem web přináší?

V čem je web unikátní

Najdete tu skutečně unikátní fotografie z archivu Muzea Policie ČR, dobové i interaktivní mapy. Máte možnost nahlédnout do policejních spisů. A hlavně záleží jen na vás, jak moc do případu chcete proniknout. Detektivem se vlastně stáváte vy.

Už když se na web dostanete, máte hned dvě možnosti. Vybrat si případ podle časové osy nebo podle místa činu. Jakmile si vyberete případ, máte zase dvě možnosti. Buď si jen poslechnete komentovanou detektivku, anebo vás zajímá víc a rozkliknete si článek.

Tady už najdete konkrétní fotografie z místa činu, rekonstrukce tváří, popisy metod… Do každého článku jsou ale vnořeny další informace, můžete se dozvědět víc o dalších osudech kapsářů nebo policistů, najdete tu třeba i historii jednoho domu nebo širší dobové informace.

Pátrejte a klikejte. Je to jen na vás.

autor: rota
Spustit audio