Účast byla asi největší, jakou jsme na festivalu zažili, konstatuje Kateřina Neumannová

22. srpen 2022

Lipno sport fest 2022 nabídl rekordní účast. Sportovní ozvěny nabídnou festivalovou přehlídku velkých hvězd. Zazní hlasy Jaromíra Jágra nebo Kateřiny Neumannové.

A začneme hodnocení Lipno sport festivalu 2022. Jeho ředitelkou je a byla Kateřina Neumannová. Úspěšná lyžařka a olympijská vítězka se zamýšlela nad průběhem jedenáctého ročníku festivalu.

„První polovina byla báječná, protože nám přálo počasí, nemohlo být lepší.  Lidi se bavili, sportovali, účast byla asi největší, jakou jsme zde na festivalu zažili, takže já jsem moc spokojená.“

S Kateřinou Neumannovou souhlasíme. Ve Sportovních ozvěnách jsme zachytili ještě jeden moc hezký moment. Když u mikrofonu si o reportérskou spolupráci vyzkoušeli sourozenci Adam a Ema. Okamžitě spolu začali konverzovat. Jak? Poslechněte si je v online přehrávači.

V rámci Lipno sportovního festivalu se závodilo také pod lipenskou přehradou. Tituly pro Satkovou, Prskavce, Chaloupku a Galuškovou okomentoval předseda Českého svazu kanoistů Stanislav Ježek, pro kterého nebyla tato jména žádnou senzací:

„Jsou to všechno prvotřídní jezdci, dva z nich jsou mistři světa, další dva jsou členy reprezentace, takže spíše je výjimečné, že se to povedlo na takto obtížné vodě zrovna těmto závodníkům. Někdy to zde přináší lehká překvapení právě v tom, že to je terén, na kterém se netrénuje. Všichni mají stejné podmínky, hodinový trénink před závodem a pak, děj se vůle boží.“

Tu často vzývá i fenomenální hokejový útočník Jaromír Jágr. Zúčastnil se cyklozávodu okolo Lipna, ale nevyhrál. Vlastně sám by si pro sebe nevybral ani beachvolejbal, ani lezeckou stěnu, dokonce ani jeden z letních sportů:

„Ani jeden. Všechny, co jsi vyjmenoval, nemám rád, protože to je hrozná dřina. Já už mám rád sporty, kde se vůbec nemusím pohybovat. Ale takový jsem ještě neviděl v poslední době. Šachy, možná. Ale tam zas nejsem dobrej.“

A jak to vypadalo na fotbalových trávnících?

Ve Fortuna lize českobudějovické Dynamo v Liberci vybojovalo bod za remízu 1:1.

Ve Fortuna národní lize Silon Táborsko prohrál doma s Chrudimí 0:1.

V tabulce první ligy má Dynamo České Budějovice po čtyřech zápasech vzácně vyrovnanou bilanci. 5 bodů, 5 vstřelených a také 5 inkasovaných gólů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio