Třídenní literární svátek začal na českobudějovickém náměstí tradičně v literárním stanu

6. září 2020

I když se na jaře zdálo, že šíření koronaviru zabrání i šíření živé kultury, nakonec se podařilo mnoho festivalů a kulturních setkání uspořádat v náhradním termínu. Patří k nim i tradiční českobudějovický festival Literatura žije, který jeho organizátoři přesunuli z jara na podzim.

A tak třídenní literární svátek začne na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. už ve středu 9. září – tradičně v literárním stanu. Tam si lidé mohou zdarma rozebrat až 5 000 knížek! Zažít tam můžou taky bezdomovecké divadlo, nebo taneční performance. Na festivalu přijedou také publicista Jiří Peňás, nebo zpěvačka Monika Načeva. Program zahrnuje 22 akcí včetně divadla nebo křtů nových básnických sbírek. My jsme si o něm podrobně povídali se zakladatelkou festivalu Eliškou Štěpánovou a ředitelem Miroslavem Bočkem.

V Kavárně přidáme tradičně tip Lucie Husárové k poslechu audioknihy, tentokrát je to román současného polského spisovatele Jakuba Žulczyka Oslněni světlem. A knížku Vražda bez oběti české autorky Zory Berákové recenzuje Ivan Mls.

Spustit audio