Tři vozy jednou ranou. Z kamionu se uvolnil led a rozbil několik aut

4. leden 2019 13:50

V těchto chvílích řeší policisté z chrudimské „nehodové služby“ událost, při které měly z nákladního automobilu odlétnout kusy ledu, které dopadly na vozidla projíždějící v jeho blízkosti. Na místě zastavili 3 řidiči s poškozenými auty.

Led z kamionu odlétl u odbočky na obec Nabočany na silnici I/17. Doprava nebyla omezena, silnice je průjezdná. Kamion pokračoval ve směru na Chrudim.

Řidiči si všimli nápisů na kamionu, který následně policisté z Chrudimského obvodního oddělení v Chrudimi vypátrali. Řidič nezapíral, že místem opravdu projížděl, ale neměl ani tušení, co se provozem jeho soupravy stalo.

Led z projíždějícího kamionu poškodil několik aut

Očistit vůz je povinnost

Podle zákona šofér nesmí řídit vůz, na kterém je nečistota, námraza, sníh, i led, jenž by se mohl uvolnit a ohrozit bezpečnost na pozemních komunikacích. Každý řidič má povinnost před jízdou vozidlo očistit. To se samozřejmě netýká jen šoférů za volantem kamionu, ale i těch v osobních autech.

Ne každý řidič tuto podmínku ale dodrží, proto policie kvůli možnému pádu ledu z návěsu doporučuje nechat si od takové soupravy dostatečnou vzdálenost.

Povinnost očistit před jízdou vozidlo od sněhu a ledu se týká řidičů nákladních i osobních aut
autor: Honza Ptáček | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související