Třetí koncert Jihočeského divadla na utajeném místě chce dojmout a rozplakat

16. listopad 2016

Na další netradiční místo, kam se veřejnost obvykle nedostane, zavede diváky Jihočeské divadlo. Ve středu 16. listopadu má na programu už třetí Utajený koncert. Tentokrát zazní výběr milostných skladeb Richarda Wagnera, Antonína Dvořáka, Petra Iljiče Čajkovského a dalších světových skladatelů.

Výjimečný hudební zážitek a neotřelý nápad, který drží návštěvníky koncertu do poslední chvíle v napětí. Lidé, kteří nasednou do autobusů, netuší, kde je cíl jejich cesty.

Na jakém místě se uskuteční Utajený koncert, ví v tuto chvíli jen pár vyvolených. Mezi nimi ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek. „Mohu prozradit, že název koncertu je Broken Love, tedy zmařená, nešťastná láska a ten prostor je stejně jako zlomené srdce prázdný, studený, zaprášený a depresivní,“ říká.

Tajemstvím ale není repertoár orchestru opery Jihočeského divadla. „Na rozdíl od předchozích koncertů, kdy jsme je chtěli především pobavit, tentokrát chceme posluchače dojmout a rozplakat a nabídnout jim tu atmosféru zlomeného srdce. Budeme hrát od Richarda Wagnera Tristana a Isoldu, od Antonína Dvořáka koncertní ouverturu Othello, od Josefa Suka Radúze a Mahulenu, od Čajkovského Romea a Julii,“ vyjmenovává Lukáš Průdek.

První Utajený koncert zavedl návštěvníky na nově otevřený heliport Záchranné zdravotnické služby Jihočeského kraje v Plané u Českých Budějovic, druhý do depa Dopravního podniku. Místo, které divadlo vybralo pro milostné páry bez happyendu, lidé poznají ve středu po 19. hodině.

autor: Vendula Kostohryzová
Spustit audio