Trenér Vrba opustí Plzeň po ligovém podzimu

13. prosinec 2019

U fotbalistů Plzně podle serverů iSport.cz a sport.cz po podzimní části sezony skončí trenér Pavel Vrba. Své druhé angažmá ve Viktorii má uzavřít nedělním domácím zápasem 20. prvoligového kola s Teplicemi. Západočeský klub se k informacím médií nevyjádřil.

„Soustředíme se jen a pouze na poslední utkání tohoto roku s Teplicemi, které je pro nás velmi důležité. Ostatní spekulace tedy nyní komentovat nebudeme,“ řekl tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Šestapadesátiletý Vrba znovu převzal plzeňský tým v květnu 2017 po třech a půl letech, během nichž působil u české reprezentace a krátce v ruské Machačkale. Hned ve své premiérové sezoně po návratu dovedl Západočechy k domácímu titulu, který znamenal přímý postup do skupiny Ligy mistrů. V ní Viktoria i potřetí pod Vrbou obsadila třetí příčku a postoupila do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

V minulém ročníku nejvyšší soutěže Plzeň po nadstavbě skončila druhá o pět bodů za Slavií. Stejně jsou na tom oba rivalové i v aktuální sezoně, suverénní Pražané ale mají na Vrbův tým v tabulce už čtrnáctibodový náskok. Přitom Viktoria na podzim na rozdíl od Slavie nehrála evropské poháry, protože vypadla v předkole LM s Olympiakosem Pireus a neuspěla ani v kvalifikaci EL proti Antverpám.

Plzeň je údajně už domluvena s aktuálním trenérem slovenské reprezentace do 21 let Adriánem Guľou. Čtyřiačtyřicetiletý kouč na klubové úrovni dříve vedl Trenčín a Žilinu a v minulosti o něj podle médií stála například i pražská Sparta.

zdroj: ČTK
Spustit audio